Verschillende soorten horoscopen

We kennen allemaal wel dat stukje in de krant of een tijdschrift dat je dag of je week voorziet van de horoscoop die bij je sterrenbeeld past. Vaak een boel algemene dingen, die voor heel veel mensen gewoon uit zullen komen. Toch zijn er wel degelijk horoscopen, die wat meer te vertellen hebben dan of je geluk zult hebben vandaag, een vreemdeling zal helpen of gewoon in bed zou moeten blijven liggen.

Welke soorten horoscopen kan je laten opstellen?

• Geboortehoroscoop
• Uurhoekhoroscoop
• Electiehoroscoop
• Relatiehoroscoop
• Mundaanhoroscoop
• Solaarhoroscoop (ook wel jaarhoroscoop)

De geboortehoroscoop wordt gemaakt uit berekeningen naar aanleiding van de geboorte van iemand.
De uurhoekhoroscoop is een heel strakke voorspelling, waarbij er naar antwoorden gezocht wordt in verschillende onderwerpen. Het lijkt wat op een orakel want je kunt hier namelijk antwoorden krijgen als; ja, nee en “het is te vroeg”.
De electiehoroscoop, deze wordt gebruikt om keuzes te kunnen maken.
De relatiehoroscoop, met deze horoscoop kan je een relatie tussen twee mensen beter bekijken. En zogenoemd verdiepen.
De mundaanhoroscoop, wordt gebruikt om op wereldwijd niveau dingen te voorspellen. Denk aan de beurs, ongevallen en aardbevingen om een aantal voorbeelden te noemen.
De solaarhoroscoop, ieder jaar staat de zon op dezelfde plaats aan de hemel op iemands verjaardag, en dit gegeven wordt gebruikt om voor dat jaar nieuwe trends af te leiden.

Moet ik geloven in mijn horoscoop?

Het ligt er maar aan wat je wilt geloven, iemand kan je voorspellen dat morgen je ongeluksdag is, en wanneer je daar op voorhand al in geloofd is de kans aannemelijk dat er dingen mis zullen gaan die dag. Je kunt de dag ook gewoon in gaan met frisse moed, en het tegendeel bewijzen. Het is allemaal afhankelijk van wat jij wilt geloven en hoe je je eraan over wilt geven. Een geboortehoroscoop kan bepaalde karaktertrekken naar voren brengen, maar als er bijvoorbeeld achterbaks voorspeld wordt, kan je daar zelf aan bijdragen om die voorspelling teniet te doen. Het zijn geen feiten, het zijn voorspellingen – en het is aan jou om de horoscoop te laten maken, en daarna om deze te geloven. Een ding is zeker de gemiddelde kleine horoscoop die je in een krant of tijdschrift tegenkomt? Die zijn zo gemiddeld en voor de massa geschreven? Dat je een grote kans hebt dat ze op je van toepassing zijn. Wil je en goede horoscoop ga dan naar een astroloog om er eentje te laten maken die gebaseerd is op jou.