Even een horoscoop bekijken…

Astrologie is iets wat ook wel zwarte kunst genoemd werd, een vorm van voorspellingen waarbij de sterren, de zon en de maan gebruikt werden als leidraad. Het zou een zwarte kunst worden omdat er geen gebruik gemaakt wordt van exacte wetenschappen en daarom werd deze vorm van voorspellen als minder waardig gezien. Sommige van deze voorspellingen kunnen behoorlijk accuraat zijn. Het heeft er alles mee te maken of je een fatsoenlijke astroloog benaderd, of iemand die gewoon zegt dat hij een voorspelling kan doen voor je.

Dat op telvisie? Is dat ook astrologie?

Ja, dat valt allemaal onder astrologie, maar wanneer je gelooft dat iemand je aan de telefoon een consult kan geven wat je leven zal veranderen? Wel dan kan je je geld net zo goed door het toilet spoelen om het grof te zeggen. Een goede astrologische voorspelling kost namelijk niet 1 euro per minuut, maar zal je meer geld kosten, omdat er tijd in gestoken moet worden, en de astroloog vaak ook achtergrond gegevens van je wil hebben. En een ding is zeker, je hele lief en leden op het midden van de dag op de televisie? Dat zou niet meteen een goed idee moeten zijn. Al is dat uiteraard ook weer een eigen keuze, en gelukkig mogen we zelf keuzes maken.

Astrologie, heeft veel meer van doen dan enkel het concept sterrenbeelden wat volgens veel mensen astrologie is. Dat er vroeger naar aanleiding van de sterren genavigeerd werd? Dat zijn veel mensen nog niet vergeten, maar dat er grote voorspellingen gedaan werden? Dat weer wel. En toegegeven, met het komen van de computers, is het natuurlijk heel erg makkelijk om dagelijks je horoscoop aangeleverd te krijgen, en natuurlijk is die geheel en al persoonlijk op jou afgesteld.